Otthoni hőkezelés

otthoni hőkezelés

Pasztörizálás Otthoni hőkezelés De vajon tudjuk, mit otthoni hőkezelés a fenti fogalmak?

induction brazing

Pasztőrözött tej Pasztőrözés során a tejet hosszabb ideig legalább 15 mp viszonylag alacsony hőmérsékleten legalább 72°C tartják, majd 6°C-ra hűtik.

Ezeknek a tejeknek a legrövidebb a fogyaszthatósági idejük napés a folyamatos hűtést igényelnek.

hpv herpesz más

Az eljárás során a tejet legalább 0,1 másodpercig C°-ra melegítik, majd a legrövidebb időn belül 6°C-ra hűtik. A tej otthoni hőkezelés rendszeren kerül át a kifejezetten erre a célra kifejlesztett dobozba.

gomba enoki recept

Nagyon fontos, hogy a hűtőlánc ne szakadjon meg a fogyasztásig. Ha ez megtörténik, a tejben lévő kisszámú mikroorganizmus elszaporodhat, és a tej romlását okozhatja.

kiejteni helmintikus

Az ESL technológiával készülő tej felbontás nélkül 21 napig tartható el, felbontást követően 3 napon belül el kell fogyasztani.

Az UHT tejek hosszú eltarthatóságukat az alkalmazott hőkezelésnek és a speciális aszeptikus csomagolási eljárásnak köszönhetik.

férgek 8n vis

Az aszeptikus csomagolási rendszer lényege, hogy az előzetesen hőkezelt, csírátlanított tejet csiramentesített környezetben steril csomagoló anyagba töltik és zárják.

A tartós tejet sem lehet azonban a végtelenségig eltartani, mindig figyeljünk a minőség-megőrzési időre, és még időben fogyasszuk el. Az UHT tej felbontás előtt nem igényel hűtést, felbontást követően viszont hűtve kell tárolva, 3 napig marad így fogyasztható.

humán papillomavírus vakcina diagnózis

Fontos információk