Portobello gomba

Portobello gomba
E faj jelentősége mérete miatt kiemelkedő más termeszthető gombákhoz képest. Konyhai alkalmazása igen sokféle lehet.

Jellemzően tésztafélékhez használjuk, de lehet salátákba, szendvicsekbe is rakni, szinte minden fogást fel tud dobni.

Többféle pesto szósz létezik, a legnépszerűbb a zöld színű, tejszínes genovai pesto. Kis üvegecskékben tárolva minden boltban jelen van, de érdemes felkutatni egy olasz delikát boltot, ha igazi pestót szeretnél vásárolni.

portobello gomba papilloma tünetek férfiaknál

Bezárás Elkészítés: A magas hőfokra felmelegített grillen, elsőként a paprikát grillezd egészben. Minden oldalát jól süsd meg, az sem baj, ha megfeketedik. Amikor elkészült, tedd félre és kihűlés után távolítsd el a paprikák héját, a magházat és az ereket, majd vágd csíkokra.

🍄 Bulgurral TÖLTÖTT GOMBA 🍄

A parmezán sajt előkészítéséhez zöldséghámozót használj, hogy nagyobb portobello gomba, csíkokat vághass le a tömbről, majd ezt is tedd félre. A folyóvízben megmosott gombáknak távolítsd el a tönk részét akár a lemezeket is kikaparhatod, de ez nem feltétlenül szükségesmajd jöhet a grillezés.

portobello gomba baba vérszegénység

Mielőtt elkezded sütni a gombát, vékonyan kend meg a kalapok mindkét oldalát olajjal, majd az alsó oldalára ez kerüljön először a grillre jöhet még egy kiskanál pesto is. A közepes hőfokra csökkentett grillre helyezett gombákat ezután megpakolhatod egy szelet sonkával, pár csík sajttal, félbevágott paradicsomdarabokkal és a sült paprikával.

portobello gomba férgek elleni gyógyszerek fonálféregben szenvedő gyermekek számára

Extra tippek: A recept a gombán kívül szinte bármilyen zöldséggel vagy más gombafajtával elkészíthető, vegetáriánus vendégek kedvéért pedig a prochiutto is simán elhagyható. Anélkül is nagyon finom. A gomba tönköket később felhasználhatod leveshez, vagy gombapaprikáshoz, de semmiképp se álljon sokáig, mert nagyon gyorsan romlik.

Elkészítése: Melegítsük elő a sütőt fokra, grill és sütő funkción A gombafejeket kenjük le kívül-belül az olvasztott fokhagymás fűszervajjal ez nem más, mint a zúzott fokhagyma és a vaj összekevert változata. A gomba szivacsos szerkezet lehetőséget nyújt arra, hogy minden finomságot felszívjon. A mozzarellát és a paradicsomot vágjuk fel kockákra, és tegyük a bele a gombák kalapjába. Fűszerezzük borssal, chilipehellyel és a friss, felaprított rozmaringgal.

Ha nem kapsz egész parnezánt, a reszelt változattal is ugyanolyan finom lesz a portobello gomba, legfeljebb kicsivel több odafigyelést igényel, hogy ne a faszénen kössön ki a sajt.

Fontos információk